Mandag 23. april får fredericianerne en ny mulighed for lokal information og underholdning, når de to lokale tv-stationer, Fredericia TV og Det lille Fjernsyn, går sammen om at lancere en ny lokal tv-kanal i samarbejde med kabel-tv-selskabet YouSee. Kanalen vil blive sendt på kanalplads 97 i YouSee´s kabelnet og kommer i første omgang ud til 34.000 husstande i Trekantområdet.

Hidtil har Fredericia TV sendt sine programmer på Kanal Syd, mens Det lille Fjernsyn har været distribueret i Bredstrup Pjedsteds antennenet. Men nu skal stationerne altså lave - og dele - deres helt egen kanal med 24 timers sendetid i YouSee´s net.

Fredericia TV og Det lille Fjernsyn kommer til at sende velkendte produktioner og programmer, som seerne kender i dag. Men de nye sendefaciliteter gør det også muligt at sende flere live-udsendelser fra begivenheder i Fredericia med fokus på kultur, samfund og sport.

”Vi håber også, at vi på et tidspunkt får mulighed for at sende direkte tv fra byrådsmøderne i kommunen. På den måde kan vi bidrage med information og oplysning fra kommunen til borgerne,” siger Poul Christensen fra Fredericia TV.

Det lille Fjernsyn har produceret lokalt tv siden 1993 og gennem de 20 år har stationen udviklet på både teknik og udsendelser. Målgruppen har været 400 husstande i Bredstrup Pjedsted, så det er med sommerfugle i maven, at Det lille Fjernsyn nu skal sende tv til hele Trekantområdet og til hele døgnet. Formand Erik Kleemeyer fortæller.

”Det er en stor udvidelse, men vi er enige om, at vi fortsætter under vores sædvanlige motto “Lokal fjernsyn til lokal befolkningen”. Vi ved godt, vi ikke kan gøre det samme som DR og TV 2. Men vi tilbyder noget, de ikke har; den lokale forankring,” siger Erik Kleemeyer.

Efterspørgsel på lokal-tv
Hos YouSee glæder produktchef Thomas Bøgelund sig over den nye mulighed til kabelkunderne i Vejle, Kolding og Fredericia.

”Vi tror på, at vores kunder gerne vil have tv-pakker, som giver et så mangfoldigt, rigt og varieret mediebillede som muligt. Lokal-tv har her en vigtig rolle, da de dækker historier og mediebegivenheder i nærmiljøet, som sjældent får sendetid hos de store tv-stationer,” siger Thomas Bøgelund.

Den digitale udgave af Fredericia TV og Det lille Fjernsyn kan ses i grundpakken via YouSee’s kabelnet på kanalplads 97 fra mandag den 23. april kl. 15.30 På sigt er det ambitionen at byde andre lokal-tv kræfter i Trekantområdet ind i samarbejdet.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Poul Christensen, Fredericia TV, tlf. 20 10 5744
Erik Kleemeyer, Det lille Fjernsyn, tlf. 41 43 74 78 eller
Jørn Weiss, Det lille Fjernsyn, tlf. 31 50 06 63
Thomas Bøgelund, YouSee, tlf. 30 63 53 56

PS.: Læs mere om Det lille Fjernsyn i nyhedsbrevet april 2012