www.Bredstrup-Pjedsted.dk
Hus6
Hjemmeside for lokalsamfundet

Så er jeg klar med det første medieNyhedsbrev. Et nyhedsbrev primært for personer og foreninger som kunne have interesse i at kommunikerer med Bredstrup og Pjedsted. Men alle er velkomne til at læse med.

Nyt år og et nyt tiltag

Det lokale foreningsblad Fokus bliver reduceret i antal udgivelser og indhold, dermed mister vores lokale foreninger et sted at kommunikere. Der er gamle vaner som skal glemmes og vi i Det lille Fjernsyn står klar til at hjælpe nye vaner godt på vej.

Med DLF-medieService vil vi, med forskellige værktøjer, hjælpe foreninger i lokalområdet med at kommunikere på www.bredstrup-pjedsted.dk. Vi har i forvejen en velbesøgt og velfungerende hjemmeside. Kigger man omkring i andre lokalsamfund og andre foreningers hjemmesider synes jeg vi er rigtig godt med. Men jeg kan også se muligheder for, at vi sammen kan gøre det endnu bedre.

medieService er stadig på idéstadiet, men langsomt kommer der mere og mere kød på. Dette nyhedsbrev er det første håndgribelige produkt fra en lang række tanker.

Status på de lokale medier

Fokus: BPI har valgt at skrue ned for deres foreningsblad Fokus. Et blad jeg har været med til at lave. Fra seks udgivelser om året, blev det sidste år til fem og i år bliver det til to små, korte foldere med de mest nødvendige informationer.
BPI er endnu ikke klar til at komme med deadlines og format på disse to udgivelser.

Det lille Fjernsyn: En lille TV-kanal for Bredstrup og Pjedsted. Vi i Det lille Fjernsyn står overfor nogle udfordringer på TV siden. Vi fik en enestående mulighed for at komme med i YouSees kanalpakker i store dele af trekantsområdet. Det betød at vi måtte lægge teknikken om og at vil skulle finde en løsning på hvordan man deler sådan en kanal med andre TV-stationer. 
Teknisk og økonomisk er det ikke nemt at drive en TV-station. Inden for de seneste år er mediet gået fra analogt signal til digitalt. Det betydet at kvaliteten på billedet hjemme i stuerne er forbedret markant. 
For os der skal levere et godt signal kræver det nyt udstyr og at vi bruger tid og energi på at finde ud af hvilket udstyr og teknisk opsætning det kræver.
Vi kæmper i øjeblikket med at finde en løsning, der kan hamle op med billede og lydkvaliteten på de større kanaler. Samtidig har vi nogle problemer, med at finde en god løsning på hvordan man deler en kanalplads med andre TV-stationer. Derfor kommer vores udsendelser meget uregelmæssigt.
Vi kæmper videre...

www.Bredstrup-Pjedsted.dk: Den lokale hjemmeside som drives af Det lille Fjernsyn. Siden har fået et par tekniske og designmæssige opdateringer gennem tiden. Den seneste opdatering resulterede i nye og spændende muligheder. Der kan nu laves grupper af brugere, som med et login kan redigere og tilføje indhold på et valgt område af hjemmesiden. Vi kan nu også tilpasse design på forskellige områder af hjemmesiden.
Siden har fundet et stabilt og flot besøgstal, men jeg vil rigtig gerne forsøge at vække lysten til, at vi hjælper hinanden med at holde indholdet af hjemmesiden mere levende og bedre opdateret.
Nu forsøger jeg med medieService at give nogle værktøjer der skal hjælpe i den retning.
Som forening eller institution skal I se på jeres kommunikation. Har I overvejet hvad I fortæller om jer selv? Får I sendt de informationer ud som I ønsker, til de personer der kunne have interesse i at modtage dem? Kan interesserede finde de oplysninger de kunne have brug for om jer? 
Hvis I kan finde områder i kommunikationen der halter og hvis I mener www.Bredstrup-Pjedsted.dk kan være noget af løsningen, så vil jeg meget gerne hjælpe.

Tips og ideer

Udviklingen i computerverdenen går stærkt. Nye muligheder opstår, men de kan være svære at gå i gang med, hvis vi lader os drage af vanens magt. 

Jeg bruger mere og mere af min tid i Google-universet. Denne tekst skrives i et Google-dokument som ligger på internettet. Jeg kunne nemt give en anden Google-bruger adgang til at kunne skrive i det. Så ville vedkommende være i stand til at lave rettelser eller tilføje afsnit. Det kunne ovenikøbet foregå på den anden side af kloden og samtidigt jeg også skriver i dokumentet. Når dokumentet er skrevet færdigt kan jeg evt. sende det til en række e-mail-adresser, måske lave det til et PDF-dokument eller noget helt andet.Google har en lang række services som er gratis og som kunne hjælpe i foreningsarbejdet. Tænk hvis alle foreningens dokumenter lå på nettet, så de personer, som skulle have adgang til dem, kunne gøre det uanset om de var hjemme, på arbejde eller på ferie. Underordnet om de har lyst til at bruge smartphone, tablet, PC eller Mac. 

Jeg kender kun for godt at et word-dokument bliver sendt rundt til en gruppe. Men nogle har ikke den rigtige version af word. Nogle har slet ikke word. Hvis word-dokumentet bliver returneret med rettelser af flere personer, hvordan er det lige man samler disse rettelser? Hvilket word-dokument er det lige der er det nyeste og med de seneste rettelser? Hvem er det lige der havde teksten fra sidste år? 

Har din forening de samme problemer som jeg har oplevet, så kig evt. lidt på hvad Google kan tilbyde. 

Statistik for www.Bredstrup-Pjedsted.dkHer kommer nogle lidt tal på hvordan www.bredstrup-pjedsted.dk er besøgt fra 5. november 2012 til 5. januar 2013
Siden har haft 14.879 besøg hvor af 2.691 besøg har været fra en mobil enhed (telefon eller tablet).
Siden er besøgt af 2.638 forskellige computere eller mobile enheder.
Der er set 27.713 sider. 
I gennemsnit har hver bruger brugt 2 minutter og 33 sekunder på hjemmesiden.
86,96 % af besøgende er tilbagevendende og 13,04 % er nye besøgende.

Næste nyhedsbrev
Lørdag den 2. marts 2013.

Med venlig hilsen
Thomas Fragtrup

Det lille Fjernsyn
TV og hjemmeside for Bredstrup og Pjedsted.