For snart 15 år siden skabte vi Det lille Fjernsyn, ud fra en ide om at den skulle hjælpe lokalområdet Bredstrup-Pjedsted.

Foreninger skulle have et sted hvor de hurtigt og nemt kunne komme ud med deres budskab.

Det kunne være reklame for dem selv eller deres arbejde i bestyrelserne.

De personer som var med fra begyndelsen har stort set været med ind til i dag, der har været lidt frafald. Men også tilgang så det har været meget flot.

Vi har en forening der har styr på økonomien, jeg vil næsten sige at vi har penge nok. Vores udstyr er tip top og vi har styr på teknikken, ikke altid, men næsten.

At få nye til at deltage, er ikke det som kendetegner det daglige arbejde. Mange syntes at, det er godt at der er noget der hedder Det lille Fjernsyn. Mange spørger til om ikke de kunne for lov at deltage. Men der sker ikke rigtigt mere.

Nu står vi over for et udskiftning af en af de gamle og nok meste aktive og dyrbare medarbejder på stationen. Og hvad kommer det at betyde for vores fremtid.

Dengang vi startede op var der en som spurgte mig om ”Hvad gør i når i der har været med fra starten ikke kan eller vil mere? Mit svar var. Det må vi se på til den tid!

Nu er den tid kommet. Voret pengemand Per, har meddelt mig at han stopper nu!

Jeg ved godt at Per helt sikkert vil sige I kan sagtens klare det uden mig.

Men jeg kan kun sige det bliver svært.

For Per du er noget helt særligt, jeg har personligt lært meget af dig. Du har mange gange taget det store slæb. Du har tit sagt det klare jeg. Og vi var trygge ved dine beslutninger og din måde at takle problemer og udfordingerne på.

Jeg tror ikke at de glemmer dig over i kulturministeret, dengang du reddede deres røv og de ikke udbetalte for mange penge til nogle tv-stationer.

Jeg kan kunne blive ved. Det jeg vil sige er: Jeg kommer til at savne dig, tiden har, for mig, været noget helt særligt. I min verden er du Mr. Det lille Fjernsyn!

Vi holder en lille pause, så generalforsamlingen kan få lidt luft. Skål.

Året 2007 var et godt år, vi fik noget mere tilskud en vi plejer. Dette har vi omsat til nyt udstyr, som har gavnet vores måde at arbejde på.

Nu kan vi lyn hurtigt lave De små Nyheder som alle kan se på nettet, det virker flot er er meget smart.

Vi kan lave undertekster og film klip liggende på en harddisk så de kan kaldes frem når vi har brug for dem.

Vi kan tage vores slideshow og køre dem ind i udsendelserne, vi kan gå på nettet og sende det ud samtidig med at vi sender. Det gør at vi kan sende direkte fra Region Syds møder eller hvad der ellers komme i fremtiden. Det kunne være at Fredercias byråds møder også kunne komme ud den vej.

Vi har også købt en optager som vi kan placeres i kirken, på den måde kunne vi sende lydsiden af de kirkelige handlinger ud på enten nettet eller ud på vores sendeflade.

Nu håber jeg at de forskellige foreninger hører godt efter.

Brug os nu!


Jeg sagde det sidste år og jeg vil gerne gentage det igen i år, vi har sendefladen og mulighederne og i skal bare lave arbejdet. I dag er det jo nemt, prøv at tænke på dengang vi skulle dele alt ud i postkasserne var det sjovt, nej vel.

Det her, det er sjovt.

Når man har holdt en møde eller generalforsamling, hvad var så mere naturligt end at ligge det ud på hjemmesiden?

Det vi har her i Bredstrup-Pjedsted med Det lille Fjernsyn, er noget helt særligt, ikke de personer der stå bag, men det at vi kan formidle og jeres budskab kan komme hurtigt ud.

Mener i ikke det er, som jeg siger her, så er det også helt ok for mig. Det lille Fjernsyn er ikke en forening som skal bestå for en hver pris. Lige så hurtigt som den kom kan den også forsvinde.

Dette skal ikke ses som en trussel med som en naturlig udvikling, om femten år er jeg på vej på pension og jeg er ikke den eneste.

Så Thomas du er den der lukker og slukker.

Inden Thomas slukker kan jeg fortælle at vi har pakket, jeg tror nok 3 flyttekasser, af de store med bånd, som vi vil skænke til lokalhistorisk arkiv. På en betingelse at vi beholder retighederne.

Jeg ved at de er i gang med at skrive historien om Bredstrup – Pjedsted. Jeg fik forleden dag en opringning, med en forespørgel om jeg ikke kunne skrive et indlæg om vores historie, det var nemt. Se på vores hjemmeside der står det hele, smart ikke.

Til slut vil jeg gerne takke alle dem vi har arbejdet sammen med i 2007, en særlig tak til vores revisor, i er altid klar og kigger os dybt i lommerne.

Inden jeg slutter af, kan jeg fortælle at Fredericia Kommune har skrevet til os, de vil gerne om vi kunne lave noget for dem, mon ikke vi gør en forskel alligevel.