Hjemmeside for vores lokalsamfund - Bredstrup-Pjedsted

Ja, I år er det så mig, der skal aflægge beretning.

Det er jo egentlig lidt mærkeligt, da Jørn Weiss jo ”altid” har været formand for Det lille Fjernsyn. Men tvunget af omstændighederne har Jørn sagt ja til at bestyre pengekassen, da Per har valgt at flytte ”udenbys” og derfor ikke længere er med i bestyrelsen. Og pga. af det har jeg så sagt ja til at være formand.

Jeg håber, at vi efter denne generalforsamling, kan komme tilbage til ”normale” tilstande igen, men det kræver dog at vi finder en ny kasserer for Det lille Fjernsyn….men det vender vi tilbage til senere.

Året 2008 var et godt år, vi fik tilskud som vi plejer, og vi har styr på økonomien. Vores udstyr er tip top, og vi sørger hele tiden for at det er up-to-date.

Vi kan lynhurtigt lave De små Nyheder, som efterfølgende bliver genudsendt 3 gange dagligt, og også kan ses på nettet. Vi kan i vores statistik se, at flere og flere ser vores udsendelse via nettet.

Det hele virker flot, og er bare rigtig smart. Ja, selv TV-Syd har været forbi vores studie, for at se hvad vi var for nogen.

2008 blev også startskuddet for en ny afdeling under Det lille Fjernsyn, nemlig ”Den lille Fotoklub”. Der er omkring 5-6 stykker hver torsdag….nogle gange knap så mange, så i år er det ændret til hver anden torsdag. Thomas gør et kæmpestort arbejde for at holde liv i fotoklubben, og vi på Det lille Fjernsyn, har også haft glæde at kunne vise nogle af deres billeder. Vi håber at se endnu mere til fotoklubben i 2009.

I 2008 besluttede vi, ikke at søge om tilskud i 2009, og dermed ”tære” på vores formue. Vi har taget denne beslutning, for at vi selv kan bestemme hvornår og hvad vi har lyst til at sende.

Det er jo frivilligt arbejde det vi laver, og det har nogle gange været et stort pres, at vi SKULLE sende noget hver eneste torsdag, for at være berettiget til at modtage tilskud. Rent administrativt er det også en stor opgave for kassereren, at skulle holde styr på alle udsendelser og indberette dem til Kulturministeriet.

Så nu tærer vi på formuen i 2009, og i løbet af året, tager vi det op igen, om vi skal søge tilskud i 2010. Men det er klart, at hvis vi vælger ikke at få tilskud mere, så kan vi i længden ikke blive ved med at forny vores udstyr, og på sigt vil det så måske betyde at vi ikke sender direkte TV længere!

– og det kunne egentlig også være dejligt hvis der ville melde sig nogle nye frivillige, til at være med til, at der stadig er noget der hedder ”Det lille Fjernsyn”. Vi har i løbet af 2008 flere gange efterlyst ”nye kræfter”, men desværre er der ikke nogen der har meldt sig!

Men brug os nu alligevel!

Jørn sagde det i hans beretning sidste år og jeg vil gerne gentage det igen i år:

Vi har sendefladen og vi har mulighederne, og I skal bare bruge det!

Når man har holdt et møde eller generalforsamling, hvad er så mere naturligt end at lægge det ud på hjemmesiden, eller kigge forbi vores studie en torsdag aften, og fortælle lidt om sin forening?

Det vi har her i Bredstrup-Pjedsted med Det lille Fjernsyn, er noget helt særligt, og det er ikke de personer der stå bag, men det at vi kan formidle jeres budskab og at det kan komme hurtigt og nemt ud til alle.

Det har især Antennelauget været rigtig gode til at benytte sig af, og de har på denne måde hurtigt og nemt kunne formidle nyt omkring overgangen til YouSee og digitalbokse.

Men mener I ikke det er, som jeg siger her, så er det også helt ok for os. Det lille Fjernsyn er ikke en forening, som skal bestå for en hver pris. Lige så hurtigt, som den kom, kan den også forsvinde igen…..men vi skal da gøre vores til at det ikke sker lige foreløbig ;-)

Til slut vil jeg gerne takke alle dem vi har arbejdet sammen med i 2008, en særlig tak til vores revisor. I er altid klar og kigger os dybt i lommerne, og selvfølgelig også en tak for godt samarbejde til de øvrige i bestyrelsen. Især en stor tak til Per som jo forlader lokalområdet, og selvom Per ikke er med i bestyrelsen har han altid været til stor hjælp med teknikken og meget andet, og vi håber stadig at kunne trække på din hjælp når vi har gang i de ”store” produktioner, som revy og musical m.m…….vi vender tilbage til Per senere på generalforsamlingen

Det var så formandens beretning for 2008, som jeg håber, vil blive godkendt lige om lidt.

19. februar 2009
Erik Kleemeyer