2012 var på mange måder et begivenhedsrigt år for Det lille Fjernsyn.

Efter mere end et års forberedelser kunne vi den 23. april, holde reception for pressen og andre inviterede, og offentliggøre et nyt samarbejde med YouSee, hvor vi sammen Fredericia TV kunne sende lokalt tv på kanal 97 til omkring 34.000 husstande i hele Trekantsområdet.

Ambitionerne var store, med planer om flere live-udsendelser fra begivenheder i Fredericia med fokus på kultur, samfund og sport. Drømmene varede dog kun kort, da man allerede 2 dage senere kunne se en overskrift i Fredericia Dagblad: Kæmperegning til Fredericia TV!

 

Det viste sig at Fredericia TV, skyldte rigtig mange penge til både Kanal Syd, kulturministeriet og Fredericia Kommune. Vi følte os meget misinformeret af Fredericia TV, og afbrød selvfølgelig straks samarbejdet, der aldrig rigtig var begyndt, og ærgrede os over hvor meget tv vi kunne have produceret, for alle de penge som bl.a. Fredericia Kommune havde ”sponsoreret”.

Efter denne mavepuster, skulle vi lige bruge et par måneder til at sunde os lidt. Men allerede omkring august måned, blev vi kontaktet af dem der står bag det nuværende DanmarkC TV. Folkene bag DanmarkC TV virkede meget seriøse med mange gode idéer og planer, så efter en del møder, som blev brugt til at lære hinanden bedre at kende og udveksle idéer, blev vi derfor enige om at starte et samarbejde, som med tiden måske også skal omfatte TV Kolding.

Den 1. november var DlF med til en storslået åbning af DanmarkC TV i Peugeot’s lokaler i Fredericia. Her var inviteret mange ”kendisser” fra hele Fredericia området, og det blev en flot og festlig aften. 

Resten af 2012 blev brugt på at få det tekniske til at fungere, så vi ”automatisk” kunne skiftes til at sende vores udsendelser. Det har drillet meget, og gør det stadig, men vi er ukuelige optimister, og vi er sikre på at det nok skal komme til at fungere snart.

Vi får stadig ikke noget tilskud fra kommunen, (og vi gør os heller ikke de store forhåbninger om at få det fremover) så vi ”tærer” stadig på vores formue. 

Vores mål i 2012 var bl.a. at få flere medlemmer, og vi forsøgte os med en medlemskampagne, hvor man for ”sølle” 100 kr. kunne blive medlem og oveni, få et gratis krus med DlF’s logo. Det kom der ikke et eneste nyt medlem ud af! - det er skuffende, at der ikke er større opbakning fra især lokalsamfundet. F.eks. synes jeg, at dem der i løbet af året bruger TingStedet ofte, og ikke i allerede er medlem, godt kunne tegne et medlemskab af Det lille Fjernsyn – som sagt, så koster det altså kun 100 kr. om året!

Men vi lader os ikke slå ud, og vi har stadig masser af gå-på-mod, og lyst til at lave tv. Vi ser frem til at samarbejdet med DanmarkC TV kan være med til at videreudvikle os, og dermed give flere og bedre udsendelser i 2013 til vore seere.

I al beskedenhed synes vi, at Det lille Fjernsyn og hjemmesiden er en vigtig del af lokalsamfundet, og at det ville være lidt mere besværligt at få information og nyheder ud, hvis vi ikke var her!

Så også derfor: vores sædvanlige opråb - brug os!

Vi siger det hvert år til generalforsamlingen, og jeg gentager det gerne igen i år:

Vi har sendefladen og vi har mulighederne, og I skal bare bruge det!

For det vi har her i Bredstrup-Pjedsted med Det lille Fjernsyn, er noget helt særligt, og det er noget som ikke ret mange andre lokalsamfund kan ”prale” af! – så hjælp os med at holde liv i det! Og også gerne ved et medlemskab af Det lille Fjernsyn.

Til slut vil jeg gerne takke alle dem vi har arbejdet sammen med i 2012. 

Også en tak til de øvrige i bestyrelsen. Det er altså bare et kanon godt team vi har her,– det den ene ikke lige kan eller har tid til, er der ”bare” en af de andre der ta’r sig af – tak for det - jeg er glad for selv at være en del af det!!

31. januar 2013

Erik Kleemeyer