Bredstrup-Pjedsted - Frit Forum
www.Bredstrup-Pjedsted.dk
Hjemmeside for lokalsamfundet

Frit forum

Har kirken noget at sige os i dag?

Min påstand er, at det har den. Hvis du er uenig, vil jeg opfordre dig til at læse dagens tekster, som er fra 4. søndag efter Trinitatis, 1 række. Nogle vil sige: Er det ikke bare humanisme?, og jeg er helt enig i, at det er humanisme , men humanisme kan ændre sig over tid ud fra de givne omstændigheder. Jeg er sikker på, at tyskeres opfattelse af humanisme er anderledes i dag, end den var i 30’ne og under krigen.
Læs mere...

Besøg i Bredstrup Pjedsted søndag d. 26 maj 2019


Socialdemokratiets folketingskandidat Jens Jonathan Steen på besøg i Pjedsted

På den ene side er det jo Frit Forum, så politik må også høre til. På den anden side synes jeg ikke det skal være agitation. Uanset partifarve er det dog godt at vide, at vi med Jens Jonathan har en kontakt til Folketinget, både så vi kan kontakte ham og han os, hvad enten han vil høre om landsbyernes muligheder og udfordringer, miljø, landbrug og meget mere. 
Kh Marianne

Sommerfest i Bredstrup Pjedsted

Fællesskabet var bærende ved sommerfesten

Tak for en herlig sommerfest i Bredstrup Pjedsted med masser af aktiviteter, fodboldkampe, konkurrencer og gode fester. Over hele ugen svævene værdien Fællesskab med stort F.  Alt klappede bortset fra gymnastikopvisningerne, som måtte aflyses pga. regnen søndag morgen. Græsset var for vådt til at lave svære øvelser på. Ærgerligt. Jeg har fulgt holdet Momentum Q, som hver torsdag fortsat var i gang, når vi var færdige med Yin Yoga, og de blev virkelig gode. Og hold da lige op, hvor kan Trine råbe højt.

Det største F for fællesskab var dog næsten ved oprydningen. Klokken var vel hen ad 16, inden festen var helt slut, og oprydningen kunne gå i gang. Inden kl. 18 var jeg på vej op og stemme i tørt tøj. Forinden var pladsen ryddet, det sidste smørrebrød, de sidste pølser og grillspyd samt kagerester var spist – og de sidste fadøl drukket. Joh, vi tager skam sloganet ”undgå madspild” alvorligt her i Bredstrup Pjedsted.  

Jacob havde overblikket og gav de overordnede instrukser, og så var der ellers teamwork, hvor unge såvel som ældre fordelte arbejdet imellem sig, og alle havde blik for, hvor der lige kunne bruges en ekstra hånd. Det var en fornøjelse at være med til.

Marianne Bitsch

Man skal ikke altid tro det værste!

For nylig har der været bragt et opslag om en mistænkeli bil i vores område.
Det viser sig, at den slet ikke er mistænkelig!
Det drejer sig om  en helt legal virksomhed, der bringer pakker ud i vores område.
Vi beklager selvfølgelig dybt og undskylder over for den berørte person.

Den gamle præstegårdshave i Gl. Pjedsted

Først var det vintergæk, og så var det krokus og derefter guldstjerne. Nu er det anemoner, der springer ud i Den gamle præstegårdshave. For det tilfælde, at du ikke ved det, kan jeg fortælle, at parken er offentlig og kan benyttes af alle. 

Da Bredstrup og Pjedsted i 1982 fik fælles præst, blev præstegården i Gl. Pjedsted solgt til Kommunen, men menighedsrådet betingede sig, at kommunen altid holder haven åben for offentligheden.

Præstegården blev revet ned, og i stedet blev der bygget lejeboliger. Det er de hvide huse, der ligger ved Pjedstedvej.  Du kan komme til haven enten ved at gå ad indkørslen til boligerne eller fra Pjedsted Kirkevej. Hvis du parkerer ved kirken, skal du være opmærksom på, at der er en sten, der ligger meget skævt i trappen fra parkeringspladsen og ned til vejen.

På søndag er der familiegudstjeneste i Pjedsted Kirke, og bagefter skal børnene ned i præstegårdshaven og finde påskeæg.

Marianne Bitsch